Translate

Wednesday 27 July 2022

PEAB TEADA PUITAST KASUTATUD TOOTED

Puit on üks looduse ilusamaid materjale, mida kasutatakse majade valmistamisel, meie majade kaunistamisel ja palju muud. Puidul on mitmesuguseid tooteid ja nende kasutusalasid. Puitu on kogu ajaloo jooksul raiutud tööriistade ja konstruktsioonide ehitamiseks. Samuti on see muutnud revolutsiooni meie suhtlusmeetodites, kuna paberit koristatakse puidust. Puit on ainus täielikult taastuv ja biolagunev tooraine. 

Kasvava metsa müük on väga levinud igal pool maailmas. Metsa müük toimub puittoodete ülestöötamiseks ja seejärel turule müümiseks.

Metsast korjatud tooteid, nagu mööbel, majad, mänguasjad, muusikariistad, ilutooted jne, on nii palju. Täna käsitleme mõnda neist siin, et nende kohta üksikasjalikumalt teada saada.


  1. Tselluloos

  Tselluloosi (paberit) korjatakse metsast juba aastaid. Seal on nii palju paberist tooteid, nagu märkmikud, kalendrid, raamatud, ajalehed, paberkotid, ümbrikud, ajakirjad jne. See on kõige elementaarsem asi, mida me puidust saame.

Paberit kasutatakse peaaegu iga päev. Kui hakkame plastpolüeteeni või -kottide asemel kasutama paberkotte, saame ka natukene panustada planeedi päästmisse. Kuid igaüks peaks istutama rohkem puid, et meil neist puudust ei tuleks. Kui me seda ei tee, väheneb puude arv maakeral, sest me kasutame neid regulaarselt, kuid ei kasvata neid tuleviku jaoks.


  1. Kunst ja käsitöö

   Puitu kasutatakse ka kunsti ja käsitöö jaoks, dekoratiivmaterjale kodu, kontori või muude ruumide sisekujunduseks. Kunsti ja käsitöö jaoks mõeldud puittooted on väga nõutud. Inimestele meeldib kaunistada oma kohti puidust käsitööga. Inimestele meeldivad puidust valmistatud dekoratiivesemed. Lehtpuit on kõige eelistatum puit, mida kasutatakse kunsti ja käsitöö valmistamiseks. See koosneb rohkematest tekstuuridest, mustritest ja värvidest. Seega on see kallim. Lehtpuitu on erinevat tüüpi, nagu tamm, mänd, nulg, mahagon jne. Männipuitu on lihtne töödelda rohkematel puidutöölistel. 

 

  1. Toit

   Saame palju toiduaineid, nagu marjad, vahtrasiirup, pähklid jne. Samuti saame söödavaid taimi ja seeni, millega on metsaga palju lõbusam tutvuda. Puidukiud on paljudes toiduainetes. Puidust valmistatud tsellulooskummi, mis sisaldub hommikusöögisiirupites, salatikastmetes jne, on toidutoode, mida saame puidust. 


  1. Vannirätikud

    Puidukomponenttselluloosi "Rayon" kasutatakse vannilinade valmistamisel, kuna selle kõrge imamisvõime muudab selle sobivamaks vannilinade jaoks. Rayonkiud on hästi imavad, pehmed ja mugavad. Rayooni kasutatakse paljudes toodetes, nagu rõivad, kodusisustus ja voodipesu.


  1. Mööbel

Puit on mööbli peamine allikas. Mööbel nagu lauad, diivanid, almirah, voodid jne muudavad meie elu mugavaks ja lihtsaks. Samuti lisab see teie maja väärtust. On erinevaid puid, mille puitu kasutatakse erinevat tüüpi mööbli või maja interjööri jaoks. Tammed on kuulsad oma kõva puidu poolest, vahtrapuud on teiste sama vastupidavuse ja kõvadusega puudega võrreldes odavamad. Tiikpuitu kasutatakse laudade, toolide, riiulite jms valmistamiseks. 


  1. Mänguasjad

 Laste mänguasjad on samuti valmistatud puidust. Puidust mänguasjad on vastupidavad ja biolagunevad. Need on suurepärased alternatiivid plastist mänguasjadele. Puitu on kahte peamist tüüpi, st lehtpuu ja okaspuit. Lehtpuitu kasutatakse peamiselt mänguasjade valmistamiseks. See on kallim kui okaspuit, kuna see on vastupidavam ja seda ei saa kergesti praguneda ega kildudeks. Puidust mänguasjad on plastist mänguasjadega võrreldes kallid, kuna need on valmistatud lehtpuust. 


  1. Muusikariistad

 Metsandus mängib muusikas üliolulist rolli. Metsatööstuse puitu kasutatakse erinevate muusikariistade valmistamiseks. Selle omadused, nagu sitkus ja rikkalik tekstuur, muudavad selle ideaalseks muusikariistade jaoks. Toonewood on eelkõige pillide jaoks kasutatav puit. Sellest puidust on valmistatud pealmine, tagumine ots, piirdelaud või sild. Sellised instrumendid nagu oboe, flööt, piccolo, metsasarv, klarnet, saksofon jne on valmistatud puidust.


  1. Majad

  Puitu kasutatakse ka majade valmistamiseks. Puitmaju ehitatakse peamiselt Ameerika Ühendriikides. Puit on ameeriklaste lemmikelement majade ehitamisel. Puidust majade ehitamine on kiirem kui telliste ja tsemendiga. Puitmajade peamine põhjus Ameerikas on puidu lihtne kättesaadavus odavamate hindadega. 


Kokkuvõte

Puidul on oluline osa igaühe elus. Meie igapäevaelus kasutatakse nii palju puidust valmistatud asju, nagu hambaharjad, kamm, lauad, toolid, kirjatarbed jne. Puit on kergesti ligipääsetav materjal. Puittoodetel on turul suur nõudlus, kuna tooteid on lihtne kasutada kõigile. 

Me ei peaks mitte ainult kasutama puittooteid, vaid ka istutama rohkem puid ja julgustama ka teisi inimesi seda tegema. Kuna puid on vaja istutada, sest nõudlus puittoodete järele kasvab iga päevaga, kuid mitte puude arv. 

Puupuudus mõjutab ka meie elurikkust ja ka tavaliste inimeste elu. Peame säästma oma keskkonda enda ja ka tulevaste põlvkondade jaoks.

 

Read More: https://metsahooldus.blogspot.com/2022/07/mis-on-metsa-kasutusalad.html


 

No comments:

Post a Comment

Miks metsamaa on hea investeering?

Metsad on olnud seal kõige meid ümbritseva algusest peale. Metsad tähendavad paika, mis on välja kujunenud ja olnud miljonite loomade ja tai...