Translate

Monday 1 August 2022

Mis on Metsa ülestöötamise ulatus?

Oregonis on 50 000 metsaomanikku, kellel on oma metsa jaoks erinevad eesmärgid. Paljude jaoks on puude ülestöötamine osa majandamiskavast. Willamette'i oru kaskaadidest läänes toimub tavaline raie, kasutades siluetti raiesüsteemi.

Õiglane lõikamine on sisuliselt konkreetse puistu lõplik saak teatud piirkonnas, eemaldades kõik puittooted sellelt alalt, mis kõlab väga lihtsalt, kuid see on väga pikk protsess, mis algab võib-olla kaks aastat enne tähtaega. 

Metsa ülestöötamise hind

Metsa ülestöötamise hind ei ole igal pool sama, sest kõik sõltub metsast. Hind sõltub metsa asukohast.

METSA VARUSTAMINE

Metsa ülestöötamine on metsamajandamise praktika, mis vajab korralikku planeerimist ja ranget pühendumist valitud meetoditele. See viitab meetoditele, mida kasutatakse metsast puude lõikamisel või allesjätmisel, et parandada metsa seisundit.

Igat tüüpi metsade ülestöötamiseks pole ühte sellist meetodit. Metsa ülestöötamiseks kasutatakse erinevaid meetodeid. Mõned neist on: -

Selge - lõikamine

Lageraie on kõige tõhusam ja ohutum viis puidu eemaldamiseks selleks ettenähtud alalt. Samuti jäljendab see looduslikke tingimusi ja loob laiad avatud ruumid, kus Doug-fir saab palju päikesepaistet, mida nad vajavad kasvamiseks ja õitsenguks.

Seemnepuu

Lageraie alternatiivina võiks kaaluda seemnepuu meetodit, mille puhul terved ja küpsed puulehed uue puistu uuendamiseks. Seda tehakse punase männi, valge männi ja valge kase jaoks.

Shelterwood

Ühevanuseliste metsade saamiseks kasutatakse turberwoodi tehnikat. Selles metsakasvatuses eemaldatakse puid järjestikku, et saada allesjäänud puude varju alla uus puistu. Turberaias on vajalik hoolikas raie, et vältida allesjäänud puude ja uuenemise kahjustamist.

Valikukoristus

Valikusüsteemis koristatakse puid üksikult või väikeste rühmadena iga viie kuni kümne aasta tagant. Seda tehakse allesjäänud puude seisundi parandamiseks. Seda tehakse eriti suhkruvahtra, pöögi, hemlocki ja kollase kase puhul.

MIKS PEAKS METSA RAIE TEHA

Metsade kasutuselevõtt on sisuliselt materiaalsete ja mittemateriaalsete kaupade ja teenuste ammutamine nendest taimemassidest, mida meie, inimestena, majandame. metsa ülestöötamise hind

Metsa kasutamine on seotud säästva metsamajandamisega. Säästev metsamajandamine on tasakaal, mis peab eksisteerima sotsiaalsete, majanduslike ja ökoloogiliste põhimõtete vahel.

Vastavalt erinevate riikide metsaseaduste loomulikele reeglitele tehakse metsa inventuur, et võimaldada iseloomustada kõiki metsas esinevaid liike ja teha kindlaks, millistel neist liikidest on potentsiaali, mida saab rakendada.

Kui oluline lähteteave on saadud, kavandatakse selle liigi kasutamine ratsionaalselt, et see mõjutaks kasutatavat taimestikku minimaalselt.

 Puit transporditakse erinevatesse tööstustesse, kus seda töödeldakse.

Säästev majandamine eeldab ka kaitsealade eraldamist. Majandamisüksuse sees on alad, mida säilitatakse elurikkuse säilitamiseks mitte ainult puude, vaid ka loomade ja mullas elavate mikroorganismide tasandil.

Kahtlemata on jätkusuutlik metsamajandamine ühiskonna arengus kaudne. Need sotsiaalsed, keskkonna- ja majanduspõhimõtted on see suurepärane meeskond, mis on vajalik kogukonna, ühiskonna ja riigi õitsenguks arengu seisukohast.

Metsad annavad meile lugematul hulgal asju, millel pole asendust. Me ei saa tagastada isegi 1% sellest, mida nad meile annavad, kuid me saame teha jätkusuutlikku metsa ülestöötamist, et muuta meie metsad pikaks ja aidata meil ellu jääda. Metsa ülestöötamise ulatus, mida peate teadma; -

Soodustab metsade uuenemist

Säästev metsa ülestöötamine soodustab uuenemist, alusmetsa ja võrastiku taastumist.metsa ülestöötamise hind See aitab uutel puudel saada õiget päikesevalgust, vett ja toitaineid, mis on vajalikud nende kasvuks ning teiste taimede seemneks, juurdumiseks ja kasvamiseks.

Suurendab bioloogilist mitmekesisust

Metsa ülestöötamise ajal raiutakse puid, valides need puistu üldise koosseisuga manipuleerimiseks. Metsades leidub laias valikus mitme vanusega puuliike, mis pakuvad elupaika erinevatele metsloomaliikidele. Seega aitab metsa ülestöötamine paljudel metsloomaliikidel elada oma elupaigas ilma teise kohta kolimata.

Parandab puidu kvaliteeti ja tõstab selle väärtust

Metsas valitakse ülestöötavad puud nii, et need raiutakse säästvalt ja eetiliselt. Puitu võib koristada nii sageli kui iga 10–15 aasta tagant. See aitab saada regulaarset sissetulekut ja kasu üldiselt. seda koristamist tehakse ka kehvade, ebatervislike või üleküpsete puude eemaldamiseks.

endab kasvu tootlikkust ja efektiivsust

Liiga tihendatud jämedad puistud on vähem tootlikud ja kasvavad vähem tõhusalt, kuna kõik toitained, ruum, vesi ja päikesevalgus jagunevad paljudesse puudesse. Väiksem või õhuke puistu aitab puudel tõhusalt ja tootlikult kasvada, kuna nad saavad õiget päikesevalgust, vett, toitaineid ja muud vajalikku.

Järeldus

Praegu on 4,06 miljardit hektarit metsa, mis moodustab 31% maakera pinnast. Forets loob miljoneid töökohti ja säilitab miljonite inimeste elu üle kogu maailma. Mets neelab süsinikku, kuid nende kasutamine vabastab selle, muutes metsad globaalse soojenemise vastu võitlemisel keskseks tööstusharuks. Häiringute mõistmisel on võimalik saada sisendeid, et analüüsida inimese mõju ökosüsteemidele. Metsade kaitse on vajalik kliimamuutuste ja selle ohtlike mõjude ennetamiseks. Me kõik peame oma ökosüsteemi ja bioloogilise mitmekesisuse säästmiseks tegema säästvat metsa ülestöötamist.

No comments:

Post a Comment

Miks metsamaa on hea investeering?

Metsad on olnud seal kõige meid ümbritseva algusest peale. Metsad tähendavad paika, mis on välja kujunenud ja olnud miljonite loomade ja tai...