Translate

Wednesday 1 June 2022

Mis on Aktiivne Metsamajandamine? | Metsaabc

 Metsa majandatakse maaomaniku individuaalsete eesmärkide ja eesmärkide saavutamiseks.tüüp on hoiuhaldus, mille käigus tehakse vähe või üldse mitte midagi, näiteks määratud põlisloodusaladel, kuni ulatusliku aktiivse majandamiseni, kus puitu pidevalt kasvatatakse, raiutakse või taasistutatakse metsamajandamise.

Mis täpselt on pärimine?

Metsadel on etteaimatav tsükkel ja need muutuvad alati. Sutsessioon on selle pideva muutumise termin. metsa majandamine võimalik. Metsa puude koostist ja tihedust muutes saab looduslikke muutusi kiirendada või aeglustada. Harvendamine, ülestöötamine ja põletamise planeerimine on näited aktiivsest metsamajandamisest, mis võib aidata seda ümberkujundamist mõjutada. Isegi mitte midagi tegemata on juhtkonna otsus, millel on tagasilöök. Need taktikad põhjustavad häireid, nagu looduslik tulekahju, haigus või tuul, mis põhjustab tulevikus puude järjestust ja uute puude kasvu.



Miks on Aktiivne Metsamajandamine Oluline?

Suured metsatulekahjud, mis kahjustavad olulisi metsloomade elupaiku, puhkepaiku ja eluasemeid, põhjustavad üha enam inimohvreid ja on vähem tõenäolised terves ja hästi majandatud metsas. Kuna metsade sees ja läheduses elab rohkem inimesi, on idee majandamise puudumisest või "loodusel omasoodu laskmisest" muutunud avalikkuse jaoks vähem köitvaks.

Metsamajandajad teavad, et metsa tervise ja metsloomade elupaikade suurendamine nõuab kogu ökosüsteemi, sealhulgas muldade, taimestiku, valgalade ja loomade haldamist. Sellist asja nagu kõigile sobilik lahendus pole aga olemas. Erinevad metsaliigid nõuavad erinevaid ettekirjutusi.

Millised on Aktiivse Metsamajanduse Eelised?

  • Metsandus taastab metsi. Metsad olid tavaliselt raiutud ja mahajäetud kuni 1920. aastateni. Aastas istutatakse üle riigi keskmiselt 1,7 miljardit seemikut. Iga koristatud puu kohta istutatakse kuus seemikut. Veelgi enam, miljardeid täiendavaid seemikuid uueneb looduslikult.

  • Metsamajandus parandab vee kvaliteeti. Vallaalasid (kust saame joogivett) ja kaldaalasid (ojade, jõgede ja järvedega piirnevad maad) haldavad metsamehed. Metsanikud on teatud piirkondade veekvaliteedi pärast mures. Metsad aitavad vett puhastada ja muuta selle joomiseks ohutuks. See protsess hõlmab puid, mulda ja mikroobe. Muldasid, mis on olulised vee säilitamiseks, filtreerimiseks ja kvaliteediks, kaitseb ja toidab metsakate.

  • Metsamajandus vähendab saasteaineid. Metsamehed hoolitsevad planeedi "lõpuste" eest, nagu neid teatakse. Täiskasvanud puu neelab aastas umbes 13 naela CO2. Mets kõrvaldab 1,47 tonni CO2 ja asendab selle 1,07 tonni hapnikuga iga kasvatatava puidutonni kohta.

  • Metsandus aitab ennetada katastroofilisi metsatulekahjusid. Metsatulekahjud põletavad sajandivahetusel igal aastal 20–50 miljonit aakrit riigis. Tänu haridusele, ennetamisele ja kontrollile on metsatulekahjude arv vähenenud 90%. Metsamehed saavad muuta metsi tulekindlamaks, määrates ja eemaldades liigsed kütused, nagu võsa ja valitud puud.

  • Metsandus on loomadele kasulik. Metsamehed kasutavad metsloomade, sealhulgas mitmete ohustatud liikide abistamiseks erinevaid viise. harvendamine NäiteksKoristusel tehtud avasid kasutavad hirved ja mitmesugused laululinnud. Harvendamine võib aidata öökullidel ja teistel loomadel vanemate puude kiiremast kasvust ja arengust kasu saada. Metsanikud istutavad ka strateegilisi puid ja jälgivad metsade tervist ojade äärde, et hoida vett külmana ja vähendada settimist, mis aitab parandada lõhe elupaika.

  • Metsas on vaba aja veetmise võimalusi. Metsamehed hoolitsevad metsade eest, millest saavad kasu kohalikud inimesed, pakkudes vaba aja veetmise võimalusi. Linnuvaatlejad, loodusfotograafid, matkajad, suusatajad, ratsutajad, mootorsaanid ja telkijad kasutavad metsi vaba aja veetmise ressurssina. Metsapidajad seavad esikohale veeväärtuse, mistõttu metsaalade jõed ja järved pakuvad vaba aja veetmiseks kanuusõitu, kalapüüki ja parvetamist.

  • Metsandusel on linnapiirkondadele positiivne mõju. Linnametsamehed töötavad kogukondade parandamise nimel, majandades metsi puude ning hakkepuidu müügi ja ostmise kaudu. Linnametsad vähendavad sademevee äravoolu, parandavad õhukvaliteeti ja säästavad energiat. Näiteks kolm küpset puud, mis on strateegiliselt kodu ümber paigutatud, võivad vähendada kliimaseadmete kulusid 10–50%.

  • Metsandus toodab keskkonnasõbralikke, energiasäästlikke ehitusmaterjale. Kuna puid saab asendada, majandavad metsamehed mõnda metsa puidu saamiseks ja toodavad taastuvaid ressursse. Teras, raud ja vask on näited ehitusmaterjalidest, mida saab taaskasutada ja ringlusse võtta, kuid mitte asendada. Puit on taastuv ressurss, mida saab tulevaste põlvkondade jaoks hästi majandatud metsamaadel uuesti toota. Puittoodete ringlussevõtt ja töötlemine võtab palju vähem energiat kui paljud teised taastumatud ressursid.

  • Peremetsad saavad metsandusest kasu. Metsanikud aitavad peremetsaomanikel, kelle käes on 54 protsenti riigi metsadest, mõista keskkonnasõbraliku metsamajandamise. Erametsad on parema majandamise tulemusel tervemad ja tootlikumad.

  • Metsandusest on kasu muldadele. Metsamulda kasutavad metsa kasvatamiseks ja hooldamiseks metsamehed ja loodusvarade majandajad ning metsamuldasid kasutavad olulisel määral ressursieksperdid ja -majandajad. Metsameeste suutlikkus metsa arendada ja metsasaadusi toota sõltub nende suutlikkusest mõista mulla omadusi, sobitada liike muldadega ning määrata tegevusi, mis mitte ainult ei soodusta metsa kasvu, vaid parandavad ja kaitsevad mulla tootlikkust ning väldivad mulla erosiooni.

Säästev metsamajandamine on filosoofia, mis keskendub kõikide metsaressursside käsitlemisele viisil, mis ei ohusta nende praegust ega tulevast keskkonna-, majandus- ega sotsiaalset väärtust. MetsaABC on metsafirma, mis pakub kõikvõimalikke metsateenuseid koos metsakinnistute ostu- müügiga Eestis.

No comments:

Post a Comment

Miks metsamaa on hea investeering?

Metsad on olnud seal kõige meid ümbritseva algusest peale. Metsad tähendavad paika, mis on välja kujunenud ja olnud miljonite loomade ja tai...