Translate

Tuesday 31 May 2022

Kuidas Müüa Metsa Aastal 2022?

 Kui olete otsustanud oma metsa müüa, peate otsustama, kas müüa seda kinnisvarana või ainult kinnistul kasvava materjalina ehk raieõigusena. Korraliku metsafirmaga töötades on metsamüük sujuv ja muretu protsess. Metsa saab müüa kahel viisil: enampakkumise teel oksjoniplatvormil või otsemüügi teel metsafirmale või metsaühistule. Olgu tegemist oksjoni või lihttehinguga, metsa müüv eraisik saab enamasti parima hinna, kui leiab teotahtelise ostja. MetsaABC on Eesti metsafirma, mis pakub kõikvõimalikke metsateenuseid koos ostu, hakkepuidu, kasvava võsa ja metsakinnistu



Metsakinnisvara Müük

Kui otsustate müüa kogu kinnistu, siis müüte nii maad kui ka sellel kasvavaid liike, aga ka kõiki muid kinnistul olevaid asju - ehk siis kogu kinnistut.

Katastriüksuse Jaotus

See valik on võimalik näiteks siis, kui Metsakinnistul on peal ehitis, mida soovitakse hooldada. Kaardil on antud olukorras notari juures tehingut tehes täpsustatud, kuidas soovitakse kinnistut jagada - kui palju maad müüja soovib maja juures hoida ja kuidas soovib ostja ligipääsu metsapinnale. Sellised tegevused on suhteliselt levinud ja kui teil on katastriüksuse jagamise kohta küsimusi, siis palun kirjutage või helistage MetsaABC, vastatakse esimesel võimalusel.

Milline on Metsamaa Müügi Protsess?

Pärast seda, kui omanik ja ostja on metsamaa hinnas kokku leppinud, määrab notar mõlemale poolele sobiva aja ja asukoha (tavaliselt kinnistu müüjale lähimas Notaribüroos). Notareid leiab 18 Eesti linnast ning lisatasu eest saavad nad teha ka koduvisiite. Ostja saadab kokkulepitud metsa ostusumma enne notari juurde minekut notari deposiitkontole ning kui müüja ja ostja on notari juures allkirjastanud, siis kantakse raha müüja pangakontole ja esitatakse notarile.

Lisaks peaksite olema teadlik paljudest maksudest, mida tuleb metsa müümisel tasuda. Erinevaid inimesi maksustatakse erineval viisil.

Metsamüügi tehingute puhul rahaülekannet nurga taga pole! Õnneks püsisid sarnased tavad 1990ndatel ja kui keegi pakub teile sellist tehingut, peaksite eeldama, et tegemist pole seadusliku metsandusettevõttega.

Kuidas Määratakse Raieõigus?

Kui otsustate raieõiguse müüa, jääb maa teie omaks ning raieõiguse müügist on tulevikus võimalik kasu saada, kui hooldate oma metsaala hästi. Olenevalt puuliigist ja asukohast võib aga sellises olukorras metsa kasvamiseks kuluda 30-100 aastat.

Metsateatis

Raieõiguse müümisel tuleb saata Keskkonnaametile metsateatis. Selle saab esitada metsaregistri e-keskkonnas või digiallkirjastatud metsateatisena Keskkonnaameti e-postile. Samuti võib külastada Keskkonnaameti kontorit või saata metsateatis postiga.

Keskkonnaametil on õigus metsateatise nõuetele vastavust kontrollida 15 tööpäeva jooksul alates selle saamisest, kuid enamikul juhtudel võtab see vähem aega.

Metsaomanikul on raie tegemiseks aega 12 kuud alates raie- või metsakaitseekspertiisi akti metsaregistris registreerimise päevast.

Kuidas Saada Metsas Parimat Pakkumist?

Kui leiate oma maale ostja, kes on teie kinnistust tõeliselt huvitatud, saate metsa müügil kahtlemata parima hinna. Kaasata võib metsaühing, kohalik metsafirma, lähedalasuva kinnistu omanik või isegi investeerimisfond. Metsa saab müüa kahel viisil: otse ostjale või veebioksjoniplatvormi kaudu. Oksjoniportaalis müümisel pidage meeles, et teie, müüja, vastutate vahendustasu maksmise eest portaali pidajale.

MetsaABC on parim metsandusettevõte, mille meeskonnal on rohkem kui kahe aastakümne pikkune kogemus kohalikul metsaturul. Kui teil on metsamüügi või sellega seotud protsesside kohta küsimusi, võtke nendega ühendust ja nad aitavad teil lahendada ka kõige keerulisemaid olukordi. Võtke nendega juba täna ühendust!


No comments:

Post a Comment

Miks metsamaa on hea investeering?

Metsad on olnud seal kõige meid ümbritseva algusest peale. Metsad tähendavad paika, mis on välja kujunenud ja olnud miljonite loomade ja tai...