Translate

Friday 27 May 2022

Kuidas säästev metsandus toimib?

 Kuni metsi raiutakse tarbekaupade, ehituse, maa puhastamiseks või allolevas pinnases leiduvatele mineraalidele juurdepääsu saamiseks, on maailma metsadel suur majanduslik väärtus. Kahjuks häkitakse maha miljoneid hektareid varem metsaga kaetud maad, arvestamata piirkonna edaspidist kasutust. Tulemuseks on kõle keskkond, mis ei pruugi kunagi taastada oma endist hiilgust. MetsaABC on metsafirma, mis pakub erinevaid metsateenuseid koos metsakinnistute Metsakinnistu ost  Eestis.

Kuidas säästev metsandus toimib?


Metsade raadamise tagajärjel hävivad metsloomade elupaigad ja süveneb pinnase erosioon. On ka majanduslikke küsimusi: metsa raiumine tooraine hankimiseks võib anda kiiret kasumit, kuid see juhtub ainult üks kord. Metsa pole enam ja maa on nüüd väärtusetu.

Säästva metsanduse eesmärk on leida tasakaal inimvajaduse metsaressursside ja majanduslike eeliste ning metsa pikaajalise tervise vahel. Säästev metsandus hoiab metsa, ammutades teatud ressursse, säilitades samas metsa pikaajalise tervise, selle asemel, et raiuda tervet piirkonda. Selle tulemusena võib mets jätkata oma bioloogilise funktsiooni täitmist, pakkudes samal ajal püsivat sissetulekuallikat.

Säästva metsanduse plaani väljamõtlemine pole lihtne ja pole ühtki hõbekuuli, mis lahendaks kõik metsaga seotud probleemid.

Säästva metsanduse praktikad Säästva

metsanduse projekti spetsiifilised tehnikad on metsati erinevad, olenevalt keskkonnast ja metsast taastatavatest ainulaadsetest ressurssidest. Esimeseks sammuks on säästva metsanduse projektis kasutatava maa uurimine, mitte ainult puidu, vaid ka mitmesuguste esinevate metsloomade liikide jaoks ja kas mõni neist on ohustatud, samuti muude keskkonnaprobleemide, näiteks valgalade jaoks. , linnapiirkondade lähedus ja inimeste meelelahutuslik kasutus.

Seejärel määravad metsaülemad, mida võib metsast koguda ja kui palju raiuda. Nende eesmärk on metsa ülestöötamine viisil, mis ei halvendaks metsa üldist tervist. Seda saab saavutada puude kärpimise, mitte nende täieliku langetamise, vanemate puude raiumisega mitmekesisuse ja kasvu edendamiseks ning puude populatsiooni vähendamisega teatud piirkondades, et edendada tervislikku kasvu. Samuti on oluline istutada uusi puid, valides kindlasti liigid, mis pakuvad soovitud puitu ja sulanduvad samas metsaökoloogiasse.

Kontrollitud põletamine metsa uuenemise soodustamiseks, metsa tervise pidev jälgimine ja koostöö kohalike inimestega metsaga seotud kultuuripärandi säilimise tagamiseks on kõik näited säästvatest metsandustehnikatest.

Koolitus on võib-olla iga pikaajalise metsandusstrateegia kõige olulisem osa. Strateegia on täpselt nii hea, kui hea on metsandustöötajad, kes selle ellu viivad, seega ei pea nad olema mitte ainult koolitatud kava säästvaid praktikaid rakendama, vaid nad peavad mõistma ka säästva metsanduse eeliseid.

Lisaks metsale võib säästev metsandus hõlmata säästva arengu tehnikaid. Säästva arengu eesmärk on luua meetod, millel on keskkonnale kõige vähem negatiivne mõju. Tegurid on arenduse asukoht, maa puhastamise protsessid ja arenduses kasutatavad puiduliigid.

Säästvad metsanduslikud juured

Õige tasakaalu leidmiseks peavad metsad suutma panustada ühiskonda ja olema ka haritavad, kuid koos sellega on oluline ka nende säilimine, sealhulgas nende roll elurikkuses. Lisaks ei tohiks metsandus koosneda ainult monokultuursetest ühekülgsetest puuliikidest.

Säästva metsanduse kolm eesmärki on enamasti bioloogiline, majanduslik ja sotsiaal-kultuuriline. Need eesmärgid tuleb täita, mis nõuab jätkusuutlikku lähenemist, head tasakaalu ja Metsa Majandamine

Bioloogilised eesmärgid

Säästva metsanduse bioloogiline pool on sageli esimene asi, mis meenub, kui me sellest räägime. See muudab selle mõistlikuks, arvestades, et suur osa bioloogiast hõlmab ökosüsteemide säilitamist, bioloogilise mitmekesisuse säilitamist ja kliimapoliitika võimalikult tõhusat elluviimist. Asi on lihtsalt tagada, et meie metsade loodusväärtus tulevikus õitseks.

Finantseesmärgid

Puit on märkimisväärne ressurss, mida kasutatakse mitmesugustes rakendustes, sealhulgas ehituses, kus see asendab fossiilpõhiseid tooteid, nagu tsement ja teras. Kahjuks on jätkusuutmatu metsandus tekitanud kahtlusi metsa kui ressursi kasutamises. Säästva metsanduse pooldajad seevastu arvavad, et metsa ökosüsteemi on võimalik kaitsta ja säilitada, kasutades seda ka ressursina.

Sotsiaal-kultuurilised eesmärgid

Oluline on mitte jätta tähelepanuta sotsiaal-kultuurilist tegurit. Metsad on erinevate elustiilide, kultuuride, õppimise ja arengu ristumiskohaks. Metsi kasutavad inimesed matkamiseks ja ratsutamiseks, samuti rahu leidmiseks oma sageli kirglikus igapäevaelus. Metsas suplemine on suhteliselt uus mõiste, mis põhineb meditatsioonil ja tähelepanelikul elustiilil.

Eristada tuleb seadusi, reegleid ja tavasid. Mida aga tähendab säästev metsandus "kohapeal"? Mõiste tähendus on erinev, kuid tavaliselt viitab see sellele, kuidas metsa omanik otsustab seda hooldada ja majandada.

MetsaABC on Eesti metsandusettevõte, mis pakub metsa hooldus ja ülestöötamisteenus koos müügiga ja Võsa raie, kasvava võsa, metsakinnistu jne. Võtke nendega ühendust juba täna, et saada rohkem teavet metsateenuste kohta!


No comments:

Post a Comment

Miks metsamaa on hea investeering?

Metsad on olnud seal kõige meid ümbritseva algusest peale. Metsad tähendavad paika, mis on välja kujunenud ja olnud miljonite loomade ja tai...