Translate

Wednesday 30 November 2022

Mis on sotsiaalne metsandus? Selgitage selle eeliseid.

Kui kasutame viljatuid metsamaid, majandame neid ja kasu saame kogu kogukonnale, nimetatakse seda sotsiaalseks metsanduseks. Sotsiaalse metsandusega kaasnevad mitmesugused aspektid, nagu metsa majandamine, metsakaitse ja raadatavate maade metsastamine, eesmärgiga tõhustada maapiirkondade keskkonna- ja sotsiaalset arengut. Kohalikud kogukonnad on sotsiaalse metsanduse suurim murekoht. On palju ettevõtteid, kes pakuvad teile metsa ülestöötamise hinda

Metsa ülestöötamine

Kuna elanikkond kasvab kiiresti, keskendub sotsiaalne metsandus puude ja taimede kasvatamisele, et rahuldada inimeste kasvavaid vajadusi puidu, puidu, toidu, kütuse jms järele. See vähendab survet ja sõltuvust traditsioonilistest metsaaladest. 


Sotsiaalse metsandusega tegelemisel on erinevaid eeliseid. Kogume selle ajaveebi abil teavet selle kohta, kuidas sotsiaalne metsandus kõigile kasulik on. Loe edasi!

Sotsiaalse metsanduse eelised: -

  1. Suurenenud bioloogiline mitmekesisus - Bioloogilise mitmekesisuse

väärtus suureneb, kui puid kasvatatakse viljatutel maadel. Elupaiga iseloom paraneb, kui puud muutuvad suuremaks või pikemaks. Hästi hooldatud ja õigesti majandatud metsad soodustavad elurikkust ning pakuvad taimestikku erinevatele loomadele, põõsastele, taimedele, lindudele, putukatele jt. 


Sotsiaalses metsanduses on mitmesuguseid väikelinde ja loomi. Nende kõigi jaoks on puud ja taimed toidu ja peavarju allikad. Täiskasvanud taimed metsas pakuvad keskkonda, mis soodustab teiste taimede ja loomade kasvu. 

  1. eemaldamine –

Süsinikdioksiidi eemaldamisel keskkonnast on puudel oluline roll. Puud võtavad kasvamisel arvesse süsihappegaasi ja seega eemaldatakse see keskkonnast. Linnakeskkonnas on suurem osa süsinikdioksiidi heitkogustest. 

Puud on energiasäästlikud mõjud, mis vähendavad süsinikdioksiidi heitkoguseid, vähendades energianõudlust. Sotsiaalne metsandus on üks parimaid viise süsinikdioksiidiga seotud probleemide lahendamiseks. 

Puud vähendavad süsinikdioksiidi, toimides süsihappegaasi neeldajatena ja vähendades energiakasutust. 

  1. Mullakaitse –

Sotsiaalne metsandus mängib mullakaitses üliolulist rolli. See annab paremate põllumajandustavade näol märkimisväärset majanduslikku ja tervislikku kasu. Puude juured hoiavad mulda ja kaitsevad mulda erosiooni eest. 

Tee äärde või parki istutatud puud säästavad igal aastal palju mulda. Mädanenud lehed muudavad pinnase rikkaks ja moodustavad maapinnale orgaanilise kihi, et vesi saaks mulda imbuda. 

  1. Parandab õhukvaliteeti

puud mitte ainult ei eemalda süsinikdioksiidi, vaid puhastavad ka õhku, mida me hingame. Nad absorbeerivad õhust kahjulikke saasteaineid, mis põhjustavad tõsiseid terviseprobleeme, nagu astma ja muud hingamisprobleemid. 

Puud puhastavad õhku, neelavad kõik saasteained lehtedesse. Lehed püüavad kinni kõik tolmuosakesed ja filtreerivad need läbi varte, lehtede ja okste. Seal on palju saasteaineid, mida puud suudavad kontrollida, nt süsinikmonooksiid, vääveldioksiidid, lämmastikoksiidid jne. 

  1. Müra vähendamine -

müra tekitab stressi ja ärevust. See häirib und, mõjutab inimeste olemust, põhjustab haigusi jne. Pikaajaline kokkupuude mürasaastega võib põhjustada suurt kuulmislangust. 

Linnapiirkondades on mürasaaste vähendamiseks kehtestatud palju eeskirju ja eeskirju. Nii et nüüd võetakse linnapiirkondades kasutusele sotsiaalne metsandus, et leevendada mürasaaste mõju. 

Tressil on helienergia peegeldamise ja neelamise kvaliteet. Puude ja nende okste keerlemine aitab inimestel vältida inimese enda tekitatud negatiivseid helisid. 

Kokkuvõte: -

Oleme arutanud sotsiaalset metsandust ja selle peamisi eeliseid. Puud ja metsad on olulised ka suurepärase elu ja tuleviku jaoks. 

Metsa ülestöötamine ei saa igaüks teha. 'MetsaABC' pakub kõiki metsaga seotud vajadusi parima konkurentsivõimelise hinnaga. Samuti tegeletakse hakkepuidu, metsa majandamise, metsakinnistute ostmisega jne. 




No comments:

Post a Comment

Miks metsamaa on hea investeering?

Metsad on olnud seal kõige meid ümbritseva algusest peale. Metsad tähendavad paika, mis on välja kujunenud ja olnud miljonite loomade ja tai...