Translate

Thursday 1 September 2022

METSA EELISED Võhiku

 terminites nimetatakse suurt puuderühma metsadeks. Metsad hõivavad umbes 30% maakera pinnast, milles on umbes 3 triljonit puid. Seda peetakse maailma kõige keerukamaks ökosüsteemiks. Metsad on koduks kogu elusloodusele ja oluliseks keskkonnakomponendiks. Metsad on olulised ökosüsteemid, mis pakuvad ühiskonnale mitmekülgset kasu kaupade ja teenustena, nagu puit, toit, puhas vesi, energia, vaba aja veetmine ja kultuuriväärtus. 

Me ei saa elada ilma metsadeta. Neil on maa peal oluline roll, mida me ei saa millegagi asendada. Metsad pakuvad meile palju asju. Neil on palju eeliseid, mida ei saa tähelepanuta jätta ja mis julgustavad meid säästma oma metsi meie ja meie tulevaste põlvede jaoks. Metsade eelised soodustavad kasvava metsa müüki. Lugege edasi, et teada saada mõningaid metsade eeliseid: -



Vähendage õhusaastet

 Metsad neelavad CO2 ja muid ohtlikke gaase ning täidavad atmosfääri hapnikuga. Metsad neelavad lehe pooride kaudu gaasilisi saasteaineid ja eemaldavad need keskkonnast. Õhusaasteained kahjustavad puid, kuna need kahjustavad lehestikku ja kahjustavad fotosünteesi protsessi. Need muudavad puud nõrgemaks ja vastuvõtlikumaks muudele terviseprobleemidele.

Võitlus kasvuhooneefektiga

Kasvuhooneefekt on nähtus, mille puhul soojus jääb atmosfääri kõrge CO2 ja muude soojust püüdvate gaaside sisalduse tõttu, mis takistavad selle kosmosesse eraldumist. Metsad toimivad süsiniku neeldajana, mis eemaldab süsiniku CO2-st ja salvestab selle tselluloosina tüvesse, vabastades samal ajal hapniku tagasi õhku. Metsad vähendavad kasvuhooneefekti, kuna see varjutab meie maju ja kontoreid. See vähendab vajadust kliimaseadme järele, vähendades seega elektri tootmiseks põletatavate fossiilkütuste arvu. 

Pakub elatist 

Metsad panustavad palju inimeste elatusvahendite tagamisse. Need annavad tööd, annavad metsasaadusi, panustavad sissetulekutesse jne. Saame oma maju ehitada taastuvatest ja soodsatest materjalidest. Metsad pakuvad tööd ka paljudele metsameestele või ümbruskonnas elavatele kohalikele inimestele. Sellest on saanud elujõuline sissetulekuallikas. 

Parandada meie tervist ja sotsiaalset heaolu

Metsade olemasolu suurendab võimalusi tervise ja sotsiaalse heaolu parandamiseks. See mitte ainult ei paranda inimese vaimset, vaid ka füüsilist tervist. Metsadel on palju tervisega seotud eeliseid, mida me sageli tähelepanuta jätame. Need pakuvad meile värsket õhku hingamiseks, toitvat toitu, mida juua, puhast vett ja palju muud. Uuringud näitavad, et metsad parandavad meie tervist, kuna need vähendavad stressi ja aitavad taastuda tähelepanu väsimusest. 

elupaigad Paljude liikide

Bioloogiline mitmekesisus hõlmab paljusid ökosüsteemis eksisteerivaid eluvorme ja liike. Metsad on elupaigaks 80% maismaa bioloogilisest mitmekesisusest. Metsade hävitamise kasvav mõju seab bioloogilise mitmekesisuse säilitamisele olulise väljakutse. Metsad pakuvad elupaika paljudele looma-, taime- ja mikroorganismiliikidele. 

Rikastage mulda

Puude surnud lehed ja murdunud oksad muutuvad lagunemise käigus mullaks. See muundamine rikastab mulda toitainetega. Mullas leiduvad mikroorganismid muudavad biolaguneva materjali väiksemateks osakesteks, mida taimed uuesti kasutavad. Puudel on tugevad juured, mis aitavad neil mulda üleujutuste ajal puutumata hoida. See võib põhjustada ka mulla erosiooni. 

Siin saame teada paljudest metsade eelistest. Need eelised aitavad ka metsamajandamisel teha müüki ja kasvavate metsade ostmine easyy. Me peame kasutama metsaressursse nii, et ka meie tulevased põlvkonnad peaksid neid kasulikke metsi ära kasutama.  

Read More: https://metsahooldus.blogspot.com/2022/08/milline-metsa-varustamise-tehnika-on.html

 


No comments:

Post a Comment

Miks metsamaa on hea investeering?

Metsad on olnud seal kõige meid ümbritseva algusest peale. Metsad tähendavad paika, mis on välja kujunenud ja olnud miljonite loomade ja tai...